Герш Ісакович Бехарав – письменник, один з основоположників російсько-єврейської літератури. Самостійно вивчив російську й інші європейські мови. Він з симпатією пише про життя євреїв, проте негативно ставиться до традиційного іудаїзму. Незадовго до смерті прийняв християнство.

Його син – Герш Гершович – київський адвокат, крупний домовласник. Володів нерухомістю, яка оцінювалася у півмільйона рублів. Був багаторічним членом Київського дворянського клубу.

Син Герша Гершовича – Мордехай Гершович. Навчався у першій київській гімназії, університеті Св. Володимира. Вступив до київської групи анархістів-комуністів. Як платний агент співпрацював з охоронним відділенням, видав ряд анархістів і есерів.

Сім’я була асимільованою. Тому їхні прізвище, імена та по батькові не в повній мірі відповідали отриманим ними при народженні. Герш Ісакович – це Григорій Ісакович, Герш Гершович – Григорій Григорович. А Мордехай Гершович – це Дмитро Григорович Богров, який «прославився» тим, що 1 вересня 1911 року стріляв в Оперному театрі в прем`єр-міністра Російської імперії Петра Столипіна. За вироком військово-окружного суду Богров був засуджений до смертної кари і повішений в ніч на 12 вересня в Лисогірському форті.